fbpx

Suppen en Corona


Suppen heeft zich afgelopen jaar bewezen als een perfecte Corona proof activiteit. Ten eerste is het natuurlijk in de buitenlucht. En ten tweede is de afstand automatisch gewaarborgd omdat een sup board minimaal 3 meter lang is.


De populariteit van suppen is daardoor in een stroomversnelling gekomen. Oorspronkelijk was ik zelf actief als organisator van muziekfestivals. Na de uitbraak van Covid ben ik gestart met deze sup school. Als fanatieke hobby supper was ik al langer van mening dat Tholen en eigenlijk heel Zeeland perfecte sup spots heeft en dat het zonde was dat nog niemand dat faciliteerde. Dus het leek me heel tof om een extra activiteit toe te voegen in deze regio. Maar eerlijk gezegd was ook ikzelf overrompeld hoe het suppen in korte tijd uitgroeide tot één van de populairste watersporten van het moment.

Maar heel gek is het natuurlijk niet. Het is als het ware ook een mindset. We kunnen allemaal wel heel erg balen en zeuren over alles wat momenteel niet kan. Maar het geeft natuurlijk veel meer energie om juist te zoeken naar activiteiten die wel kunnen.

Suppen is niet alleen Corona proof. Het is vooral een leuke en sportieve bezigheid. Daarbij zijn de mogelijkheden legio. Je kunt heerlijk relaxen op het water en genieten van een sunset, maar je kunt ook een tourtocht maken en op je sup board aan je conditie werken. Ook kun je suppen met je hond of er een gezellig gezinsuitje of vriendenuitje van maken.

Maar bovenal geeft suppen vooral heel veel vrijheid. Toen ik begin dit jaar weer voor het eerst op een sup board stond voelde het letterlijk als een bevrijding na al die maanden vooral binnen zitten. Je wordt als het ware voor even één met de zee, met de natuur. Je gaat helemaal op in de omgeving en hoort om je heen alleen het kabbelen van de zee, de slag van je peddel, het getjirp van de vogels. De horizon tegemoet peddelend, genietend van het moment.

Kan dan zomaar alles?
Natuurlijk zijn er wel basisrichtlijnen waar ook watersporters zich aan moeten houden. Suppen wordt gezien als een buitensport en op dit moment mag er met maximaal 4 personen boven de 27 jaar (exclusief instructeur) buiten gesport worden. Dit geldt dus ook voor suppen. Het is de verwachting dat rond mei de groepsgrootte weer vergroot zal worden. Onder de 27 jaar geldt overigens geen maximale groepsgrootte.

Lijkt het je leuk te komen suppen? Dan zijn er diverse mogelijkheden.

Introductieles

sup introductieles in Zeeland of in West Brabant
In onze introductieles leggen we kort de basis uit en gaan we direct het water op om te oefenen. Klinkt goed toch? Of toch nog een beetje bang om in het water te vallen? Don't worry! We hebben zogenaamde "allround SUP-boards". Deze zijn ideaal voor beginners. Deze planken zijn iets breder en bieden daardoor extra stabiliteit.

De lessen zijn altijd in kleine groepjes van 4 tot 8 deelnemers, dus er is altijd genoeg persoonlijke coaching om snel de basis onder de knie te krijgen. De introductieles duurt 1 uur en 15 minuten en kan eventueel nog verlengd worden tot 1 uur en 45 minuten om nog even vrij te toeren / oefenen. En dit alles al vanaf slechts 20 euro per persoon.
Lees snel verder

Huur je eigen SUP-board

sup huren in zeeland of west brabant
Heb je al enige ervaring met suppen? Of heb je net je introductieles gehad en wil je gelijk nog een paar uur lekker zelf oefenen en touren? Dan kun je bij ons ook een SUP-setje huren waarmee je zelf het water op kunt. Onder het kopje Reservering vind je onze planning en kun je bekijken waar je welke dag kunt suppen. Je kunt dan gelijk het kant-en-klare opgeblazen SUP-board meenemen.
Lees snel verder

Schrijf je in voor één van onze tours

sunset sup tour op Tholen of in West Brabant
Suppen verveelt nooit! Maar het zijn de bijzondere tripjes die altijd in je geheugen gegrift staan. Zo heb ik zelf bijvoorbeeld nog steeds heel fijne herinneringen aan een zonsondergang aan de Duitse Kochelsee, waar ik in complete serene stilte midden op het meer peddelde terwijl ik de zon onder zag gaan. De mijmering aan deze gedachte bracht me op het idee ook hier in de regio wat leuke tours te organiseren voor kleine gezelschappen.
Lees snel verder

Groepsuitje / arrangement

Sup groepsuitje op Tholen of in Steenbergen

Ben je op zoek naar een leuke activiteit met de vriendengroep of je sportteam? Of een origineel personeelsuitje waarin je fun en teambuilding wilt combineren? Dan is suppen altijd een goed idee! Het is sportief, laagdrempelig en een garantie voor een hoop voorpret! Want wie gaat er zeker in het water vallen? En wie durft alle behendigheidsoefeningen aan?

Dit jaar hebben we het aantal boards flink uitgebreid, zodat we zowel voor kleine als grote groepen een mooi arrangement samen kunnen stellen. Het arrangement is ook uit te breiden met een hapje en een drankje.
Lees snel verder

Wil je graag binnenkort komen suppen? We starten vanaf o.a. de Oesterdam, Sint Annaland, Sint Maartensdijk, Tholen, Steenbergen en Natuurpoort Benedensas.
Bekijk dan op onze reserveringspagina op welke locatie we welke dag te vinden zijn.

Reserveer direct

Reviews

M Stoutjesdijk
"SUP-er" relaxt om met een groep het water op te gaan, maar ook leuk wanneer je individueel kennis wil maken met suppen. Na een korte instructie, ga je al snel het water op en geniet je niet alleen van het uitzicht en de rust, maar ben je ook in beweging. Na een eerste SUP ervaring bij Catalina SUP, volgden al snel een tweede en derde sessie.

Josien Mathlener
leuk om samen en individueel te doen. Lichaam en geest worden er blij van. En je krijgt op een heel relaxte manier les. Top!

Helen de Viet
Super toffe sup lessen, goeie planken van fanatic, leuke opstapplaatsen... en mega flexibel. Aanrader!

Katja Druncks
Erg fijne instructies gehad en een gezellige tocht Zo leuk dat ik dit jaar voor een eigen SUB ga maar als het mogelijk is toch nog wel een keer ga aansluiten bij een tochtje

Perry Potappel
Gisteren een leuke sup les gehad. Een groepje jongeren vanuit een jeugdzorg instelling heeft er ontzettend van genoten. Bedankt voor het geduld waarmee de les gegeven is, echt top!

Vera de Wit
hele leuke sup-les gehad op de Steenbergse Vliet! op naar de vervolgles 

Roxanne de Crom
Erg leuk zonder en met hond. Relaxte sfeer en duidelijke instructies

Irene Groenendijk
Leuk om zo in groepsverband te doen. Prettig, sympathiek.

Michael Koolen
Hele leuke ervaring en gaan zeker voor een herhaling !!
   

Laat ook een review achter op:
♥ Tripadvisor
♥ onze Facebookpagina

© 2023 Catalina SUP