fbpx

Stand Up Paddle (of kortweg SUP) betekent dat je je staand op een board, met een peddel in je handen, voortbeweegt over het water. In Nederland is dit nog een vrij jonge en onbekende sport. Internationaal is het suppen de snelst groeiende watersport van dit moment.

Wat maakt suppen zo leuk?
Het is laagdrempelig, ontspannen en sportief tegelijk! Hoe dan? Laten we het eens even opsommen!

  • Ten eerste kan iedereen, die 10 keer door zijn benen kan buigen, Stand Up Paddle leren. Je kan rustig cruisen terwijl je de omgeving bewondert. Of juist de uitdaging van de golven opzoeken op zee. Liever lekker knallen? De 11-stedentocht is er ook in SUP-variant, dus trainen en gaan met die banaan!
  • Je komt op de mooiste plekjes, weg van de massa. Na een uurtje ontspannen peddelen in de natuur ben je weer helemaal zen.
  • Stand Up Paddle biedt uitdaging op elke leeftijd en elk niveau
  • Je hebt er niet veel materiaal voor nodig: een board en een peddel is alles wat je nodig hebt. Dus geen bergen materiaal zoals bij vele andere (water)sporten
  • Er bestaan tegenwoordig zelfs opblaasbare boards, dus ideaal te transporteren in een rugzak
  • Je kunt het altijd doen. Je bent niet, zoals bij vele andere surf- en boardsporten, afhankelijk van het weer
  • Je kunt het overal doen. Het kan op een slootje, een kanaal, een meer en natuurlijk ook op zee
  • Je traint je hele lichaam, zonder dat je het door hebt. Omdat water nooit helemaal vlak is, zal je altijd je been- en buikspieren aanspannen om niet te vallen. Dus zonder dat je het door hebt train je de belangrijkste spiergroepen van je lichaam. Voor de peddel beweging gebruik je ook nog eens je buik-, arm-, rug-, been- en schouderspieren. En dat dus zonder schokbelasting als bij hardlopen. Een complete body workout dus waarbij je heel wat calorieën verbrandt terwijl je lekker van de omgeving aan het genieten bent. 

 

 

 

Reserveer direct

Reviews

M Stoutjesdijk
"SUP-er" relaxt om met een groep het water op te gaan, maar ook leuk wanneer je individueel kennis wil maken met suppen. Na een korte instructie, ga je al snel het water op en geniet je niet alleen van het uitzicht en de rust, maar ben je ook in beweging. Na een eerste SUP ervaring bij Catalina SUP, volgden al snel een tweede en derde sessie.

Josien Mathlener
leuk om samen en individueel te doen. Lichaam en geest worden er blij van. En je krijgt op een heel relaxte manier les. Top!

Helen de Viet
Super toffe sup lessen, goeie planken van fanatic, leuke opstapplaatsen... en mega flexibel. Aanrader!

Katja Druncks
Erg fijne instructies gehad en een gezellige tocht Zo leuk dat ik dit jaar voor een eigen SUB ga maar als het mogelijk is toch nog wel een keer ga aansluiten bij een tochtje

Perry Potappel
Gisteren een leuke sup les gehad. Een groepje jongeren vanuit een jeugdzorg instelling heeft er ontzettend van genoten. Bedankt voor het geduld waarmee de les gegeven is, echt top!

Vera de Wit
hele leuke sup-les gehad op de Steenbergse Vliet! op naar de vervolgles 

Roxanne de Crom
Erg leuk zonder en met hond. Relaxte sfeer en duidelijke instructies

Irene Groenendijk
Leuk om zo in groepsverband te doen. Prettig, sympathiek.

Michael Koolen
Hele leuke ervaring en gaan zeker voor een herhaling !!
   

Laat ook een review achter op:
♥ Tripadvisor
♥ onze Facebookpagina

© 2023 Catalina SUP