fbpx

Over ons

Catalina SUP is een gloednieuw initiatief van Erik Scherpenisse. In zijn vrije tijd was hij al veelvuldig op zijn plank te vinden, maar in de regio is hij vooral bekend als drijvende kracht achter muziekfestivals als Steenbergen Live en Bassrulers Outdoor. Nu gaat hij ook professioneel aan de slag met zijn 2e passie! Erik kwam in 2015 op Curacao in aanraking met Stand Up Paddling en was meteen verkocht! Het vrije ontspannen gevoel, het ontvluchten van de soms drukke kust en het soepele glijden over het water hadden een enorme aantrekkingskracht. Dus kocht hij uiteindelijk zijn eigen board en was hij veelvuldig te vinden aan de Oesterdam en de Thoolse strandjes. Ook werd de plank steevast als eerste ingeladen in de camper, want geen roadtrip was compleet zonder de sunset tegemoet te peddelen.

Tussendoor maakte Erik in Panama ook kennis met golfsurfen. Hij raakte totaal verknocht aan het laidback surfersdorpje Santa Catalina en aan het surfen op de perfecte golf. Er volgden nog meer avonturen in o.a. de Caribische golven van Puerto Rico en in Baskenland. Maar in frisse Nederlandse water heeft Erik toch een sterke voorkeur om vooral op de plank te blijven staan en dat gaat op een SUP-board een stuk gemakkelijker! Inmiddels heeft hij met de opleiding tot SUP-instructeur gevolgd en wil hij graag ook Zeeland en West-Brabant op een laagdrempelige manier kennis laten maken met suppen.PERSONAL l Waarom een mobiele SUP-school?
Als festivalorganisator klapte de Coronacrisis er hard in. In 1 klap waren al mijn events voor 2020 gecanceld. En dat kwam hard aan! En ik behoorde ook niet tot de ondernemers die al gelijk nieuwe kansen zagen. Soms is het ook goed om even stil te staan. Om het even te verwerken en tot jezelf te komen. En om het beste van deze nieuwe situatie te maken. En tijdens de vele wandelingen, fietstochten en SUP-tochtjes over het water ging het langzaam weer borrelen. Hoewel het organiseren van grote events een enorme kick geeft, kwam ik tot de ontdekking dat juist de kleine feestjes me vaak veel meer voldoening geven. De kern is dat ik heel veel energie krijg van andere mensen een leuke tijd bezorgen. Dat haalt het beste in me naar boven! En al snel stelde ik de volgende vraag aan mezelf: "Zou ik deze voldoening ook voelen als ik mijn 2e passie (suppen) op anderen kan overbrengen?"

Ik had de vraag amper aan mezelf gesteld en voelde al gelijk een ongelofelijk enthousiasme in me opborrelen. Ik voelde me ineens weer die jonge ondernemer aan het begin van m'n carrière! Er kwamen 101 ideeën in me op. En ik zag het al helemaal voor me om op ontspannen, laagdrempige en sportieve wijze mensen kennis te laten maken met suppen! Wat zou het mooi zijn als ik andere mensen ook het gevoel kan geven wat ik zelf voelde na mijn 1e SUP-les!

Ik heb al eerder rondgelopen met dit idee. Het viel me op vakantie altijd op hoeveel suppers ik tegenkwam. Ook in Nederland komen er steeds meer SUP-scholen. Een mooi moment dus om ook deze regio kennis te laten maken met Stand Up Paddling!

Sportieve ontspanning
Iedereen kan suppen! We hopen met Catalina SUP dan ook vooral een leuke nieuwe activiteit toe te voegen aan de regio voor jong en oud. We willen op een laagdrempelige manier mensen kennis laten maken met suppen; ontspanning met een sportieve twist! We richten ons in eerste instantie daarom ook vooral op introductie- en basislessen voor kleine groepjes. Suppen ziet er makkelijk uit, maar het is natuurlijk wel belangrijk om de goede techniek aan te leren om o.a. blessures te voorkomen. Daarom bieden we ook bewust onze lessen aan voor maar een kleine meerprijs ten opzichte van het huren van een board.

Daarnaast richten we ons op het organiseren van tours. Want als je het suppen eenmaal onder de knie hebt is het natuurlijk super leuk om er ook optimaal van te genieten tijdens b.v. onze Sunset Suptour!

Reserveer direct

Reviews

M Stoutjesdijk
"SUP-er" relaxt om met een groep het water op te gaan, maar ook leuk wanneer je individueel kennis wil maken met suppen. Na een korte instructie, ga je al snel het water op en geniet je niet alleen van het uitzicht en de rust, maar ben je ook in beweging. Na een eerste SUP ervaring bij Catalina SUP, volgden al snel een tweede en derde sessie.

Josien Mathlener
leuk om samen en individueel te doen. Lichaam en geest worden er blij van. En je krijgt op een heel relaxte manier les. Top!

Helen de Viet
Super toffe sup lessen, goeie planken van fanatic, leuke opstapplaatsen... en mega flexibel. Aanrader!

Katja Druncks
Erg fijne instructies gehad en een gezellige tocht Zo leuk dat ik dit jaar voor een eigen SUB ga maar als het mogelijk is toch nog wel een keer ga aansluiten bij een tochtje

Perry Potappel
Gisteren een leuke sup les gehad. Een groepje jongeren vanuit een jeugdzorg instelling heeft er ontzettend van genoten. Bedankt voor het geduld waarmee de les gegeven is, echt top!

Vera de Wit
hele leuke sup-les gehad op de Steenbergse Vliet! op naar de vervolgles 

Roxanne de Crom
Erg leuk zonder en met hond. Relaxte sfeer en duidelijke instructies

Irene Groenendijk
Leuk om zo in groepsverband te doen. Prettig, sympathiek.

Michael Koolen
Hele leuke ervaring en gaan zeker voor een herhaling !!
   

Laat ook een review achter op:
♥ Tripadvisor
♥ onze Facebookpagina

© 2021 Catalina SUP